HTML

kaboom

Ami szembejön.

Friss topikok

Linkblog

Archívum

Lassan újból elindul a Győzike-show - Vágyópityu?

2007.10.19. 20:20 PinkHell

Még mindig nem igazán tudja a magyar, hogy a gányba is kellene viszonyulnia ezekhez a romákhoz, valamint azt sem tudja igazán, miközben a fent említettet persze változatlan hőfokon nem tudja, hogy mit karistol ez a Győzike nevű a Persil-reklámokat megszakítandó az RTL Klub-on, echte főműsoridőben. A recept sehol, a bulvár hallgat a mélyben, Stahl Judit kivár. Norbi fogyasztja a Holdat II.

Egyrészről természetesen reszketünk a 99-es buszon, magunkhoz szorítjuk a plazmatévét, cigarettánkat a szűkszavú nagyapánktól örökölt bőrkabát titkos zsebeibe süllyesztjük, másrészről pedig teli rüszttel nézzük a műsort, nem is akármennyien, mintha legalábbis ez lenne mostantól levegő helyett. Szó se róla, jobb mint az Izaura, mert habár ott se volt vala vakfehérre meszelve az Úr által mindenki ugyan, ő mégse volt az igazi. Sehol egy igazi magor íz, olyan, amibe akár bele is halhatunk.

Nem mellesleg, a tévéújság a mai napig is "reality komédia"-ként aposztrofálja a produkciót, ami azért meglehetősen érdekes (vagy durva, ízlés dolga), legalábbis nem hozta még le egyetlen mértékadó napilap dzsémszbondja se, hanyasra is végzett végül Győzike és családja komédiázásból, bevallom, még a show Aranycsirke-díjas forgatókönyvíróinak kiléte is titok előttem. Énekelni azt állítólag tudnak páran a családból, de az még önmagában nem vicces. Akkor meg mi a kénköves Pavarotti a komédia? Ahogy kedvenc tenorunk lüktető halántékát majd' szétveti a temperament? Ejnye-bejnye, tévéújság bácsi, hát talán minden roma élete automatice konkurál Jim Carrey életművével? Miért? Vagy pusztán azért varázsolódnak ők a képerenyőt érintve rögvest utánozhatatlan nevettetőkké, mert cigányok?

Volt ez a műsor tavaly - egy Legyen Ön is milliomos különkiadás, roma-speciál - nézzük újra.

...Vágó ügybuzog, akár egy kozmikus szeretettől átitatott nikotintapasz, keresi a megfelelő bőrfelületeket. Ültében is sprintel, illetve nem is, hazudok, egyszer besöpör egy cuppanós csókot Győzikétől, amihez azért neki is fel kell állnia, bármily sokat is gondol - most hirtelen - nyelvének gyönyörű métereiről.

Mintha csak azt képzelné, hogy egyetlen földkörüli pályára állított kacajjal megállíthatja az arab térség összes agresszív tevékenységét, a csúnyánnézéstől a diktátoros faviccekig, az Orbán nevű sztárbekk lassan négy éve tartó dekázását (...kétezeregy, kétezerkettő, kéteze...) plusz az összes parlamenti képviselő szemrángását is. Örömre tárja ugyanis száját már abban a szent minutumban, hogy Bea asszony metakommunikációjában megszólalásnak látszó tárgyakat talál. De maga szegény Győzike sem tud tisztességes úton megdolgozni a rekeszizom-terrorért, a tőle érkező legkisebb bekiabálás-foszlány is rögvest bepisilős gurgulázást érdemel. Erre az egyszerű paraszt, akinek remote controll-t adott kezébe az Úr, aszondja: "Várd má' meg a poénot, Pista, bazze, vagy kiszavazlak csúnyán..."

Mert Bea asszonynak alanyi jogon jár ugyan, hogy olyan szellemeset mondjon, hogy attól a helyi szélsőjobbos körök panzer generaljai eleddig ismeretlen szagmintákat finganak föl a légtérbe a röhögéstől, hát hogy a pélóba ne, nade... Ezt azért nem szabadna így. Én őszintén úgy gondolom, hogy ezek a műsorok, mint Az ország iq-tesztje című is (szőkenővel, bőrfejűvel, taxisofőrrel, szóval az összes létező zsánervicc olcsó üzemanyagával, emlékszünk), legyenek bármennyire kommersz termékek is, és habár könnyed, csupán az adott műsorfolyam karrierjébe új ízt csepegtető félóraként-óraként vannak bevezetve (értsd: a Story magazin csacsogja ki a pletyit, nem a Népszabi), valójában komoly dolgokról van szó. Megnézhetjük itt magunkat ugyanis. Na nem úgy, hogy kiderítjük, végre hajlandóak vagyunk-e kúlnak találni, ha egy szöszibögyi feltalálni merészeli a spanyolviaszt Pierce Brosnan izmos oldalán, nem, az szart se ér, viszlát. Tükörbenézés ez inkább a javából, a pillanat, mikor egy finom utalás, egy kedves, barna őzikeszempárból előszökellő kedves, másodpercnyi elidőzés, vagy egy vonzó mosoly begyűjtése után a szemöldökünk feletti anyajegyet először definiáljuk őszintén szexepilnek.

Nade. Nem feltétlenül ingerel nevetésre szerintem senkit, ahogyan Bea asszony tüdejébe áramlik az oxigén, sőt, tán még attól sem igazolnák le azonnal a Monty Pythonba, hogy megköszörüli a torkát. Pláne nem kellene Vágónak egy totál ártatlan szúrkapiszkája után - relatíve jól leplezett ijedtsége mögül - visszavásárolni szerveit Győzikétől: "Most megbántottam?" (Mármint Bea asszonyt.) Ez borzasztó.

Míg úgy ül le bárki is az asztalhoz, hogy fél a maffiától, a temperamenttől és a szúrós, barna tekintettől, addig bőszen vigyorognak ott, ahol értelmüket vesztik az olyan fogalmak, mint átmeneti hónaljszag, illetve hajas fejbőr.

A Győzike show szerintem szar, mint ahogyan ez a Vágós roma-speciál sem az igazi, de az utóbbit mindenesetre csak módjával lehet dobálni olyan súlyosnak mondható vádakkal, amilyenekkel az elsőt igen. Vagyis, hogy az útjavítás tábláját felkapva mocorog ugyan, ám ennek ellenére éppen hogy elköveti azt a szarvashibát, hogy az egyszeri szemlélődő által legkönnyebben azonosítható (ráadásul némileg benézett) jegyek alapján, vagyis a romák ún. meg nem érthetőségéből, furiságából, temperamentjéből, illetve hát ezek fél-kitalálásával, értő fűszerezésével készít színes-szagos (elnézést, ziccer) és persze elcseszettül jól eladható terméket. Reality-komédiát, hogy törne bele a nyelve a kitalálónak. Sem az nem jó, ha plüsrománkat szorosan tartva holnap bedugjuk bármely kilógó testrészünket egy éhes oroszlán arcába, se az, ha kirúgjuk a busz oldalát és ügyesen díszített tigrisbukfencekkel távolodunk a Blahától, amint valakinek árnyékot vet az arcára a kapaszkodó.

Van olyan hiteles képünk a romákról, amihez képest azt mondhatná Budán H.P., figyelvén nagyon a Győzike show-t mondjuk, hogy "óó, de jól kifacsarták ezt a részt, ez valójában nem is ígyen van, mert..."

És ez természetesen baromira nem valamiféle csapda, bah, ez valami csúcsrajáratott kólagyár inkább, ahol az egyik gép szelepéből szivárgó izével cseszteti a baromállat gondnok a macskákat.

Csak nehogy elhívják Győzikét a következő Sztárboxba, kiütni egy szőke srácot, valami jó ropogósat, valóságsósat. Ha esetleg mégis hívják, ne menjen el, szépen kérem.

Szólj hozzá!

Címkék: tv

A bejegyzés trackback címe:

https://kaboom.blog.hu/api/trackback/id/tr69201579

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása